Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

Στον μικρόκοσμο της τηλεόρασης

Δευτέρα σήμερα, η πρώτη καθημερινή που δεν έχουμε επίσημα σχολείο! Όχι πια ξύπνημα νωρίς, όχι σχολείο, όχι καθηγητές ούτε μαθήματα. Τα αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά κτλ έχουν τελειώσει όπως και οι αθλητικές δραστηριότητες για τους περισσότερους

Την πρώτη εβδομάδα όλοι θα κοιμούνται 11-12 ώρες αναπληρώνοντας τον χαμένο ύπνο όλης της χρονιάς. Αλλά μετά από αυτό; Σκεφτήκατε ποτέ τι θα κάνετε τα πρωινά και τα μεσημέρια; Τώρα δεν υπάρχει το σχολείο ή τα μαθήματα για να σε απασχολήσουν Έτσι στο τέλος οι περισσότεροι καταλήγουν βλέπουν τηλεόραση σχεδόν όλη μέρα με διάλειμμα για φαγητό και για να κάτσουν στον υπολογιστή. Τους απορροφά τόσο πολύ που ούτε το καταλαβαίνουν, ζαβλακώνονται και γίνονται "ζόμπι". Έχουν ορίσει το δικό τους πρόγραμμα που περιλαμβάνει 5 αγαπημένες τους σειρές και το βραδάκι καμιά ταινία ή κάποιον αγώνα ποδοσφαίρου και έτσι τέλειωσε η μέρα.

Οι άνθρωποι όταν δεν έχουν τι να κάνουν ανοίγουν την τηλεόραση και βρίσκουν κάτι να δουν χωρίς ούτε καν να τους αρέσει, απλός για να περάσει η ώρα. Γιατί να το κάνει κάποιος αυτό όταν υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορούν να κάνουν; Κάντε μια βόλτα με το ποδήλατο στα σοκάκια της πόλης, ίσως μαζί με κάποιον φίλο σας. Πηγαίνετε στο βιβλιοπωλείο ή στην βιβλιοθήκη και πάρτε κάποιο βιβλίο που φαίνεται ενδιαφέρον. Πάρτε τα φιλαράκια σας τηλέφωνο και προτείνετε να συναντηθείτε. Ψάξτε στην εφημερίδα για συναυλίες που μπορείτε να πάτε. Δοκιμάστε να ζωγραφίσετε κάτι που σας εντυπωσιάζει. Ψάξτε στα παλιά cd των γονιών σας για κάτι που θα σας άρεσε. Γενικότερα κάντε κάτι που το βρίσκετε ελκυστικό. Απλός ξεκολλήστε από τον μικρόκοσμο της τηλεόρασης, δεν λέω να την πετάξετε στα σκουπίδια(υπάρχουν αρκετές ταινίες που θα θέλατε να δείτε), αλλά να μην είστε όλη μέρα εκεί.

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απόλυτα, κάντε κάτι δημιουργικό που θα σας αναπτερώσει το ηθικό και κλείστε το μαύρο κουτί της παραπληροφόρησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή