Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

Ημερολόγιο ξηράς 1/1/2036

Πρωτοχρονιά σήμερα. Ποια πρωτοχρονιά; Εδώ και 2 χρόνια σταματήσαμε να τη γιορτάζουμε. Είναι ένα ασήμαντο γεγονός τώρα ποια. Γιατί να νοιάζεσαι που αλλάζει ο χρόνος όταν δεν έχεις να πιες νερό; Όταν βλέπεις τους φίλους σου να πεθαίνουν μπροστά στα μάτια σου; Όταν κατά την διάρκεια της ημέρας δεν μπορείς να βγεις έξω γιατί θα ψηθείς από την ζέστη; Λόγο όλων αυτών δεν νοιαζόμαστε για την πρωτοχρονιά, απλός περνάει σαν άλλη μια μέρα του χρόνου.

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή που πάντα είχαμε στολισμένο δέντρο και γλυκά. Οι φίλοι μας ερχόντουσαν να γιορτάσουμε μαζί. Βγαίναμε στο μπαλκόνι να δούμε τα πυροτεχνήματα και μετά κόβαμε βασιλόπιτα. Ποτέ δεν είχα τύχει το φλουρί, αλλά τι να κάνεις όταν υπάρχουν δεκαπέντε κομμάτια; Εξαιρετικά μικρές πιθανότητες.

Το 2009 όλες οι κυβερνήσεις βροντοφωνάζανε να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση και να σώσουμε τον πλανήτη μας. Κούφια λόγια χωρίς νόημα ήταν. Πως να γίνει αυτό όταν οι ίδιοι οι πολιτικοί αρχηγοί δεν κάνανε τίποτα; Και να 'μαστε τώρα προσπαθώντας να επιβιώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου