Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Ένα ακόμη Σαββατοκύριακο

".....and the sky may look blue......" 
Μα ναι, μα και βέβαια(!). Εκείνη τη νύχτα οι Floyd παίζανε την μουσική τους μόνο για τους εφήβους.

Ο καπνός αιωρούταν στην ατμόσφαιρα. Τα κεράκια τρεμόπαιζαν στις γωνίες του δωματίου. Η παρέα ευχάριστη. Μια βαθιά εισπνοή και μετά εκπνοή. Βγάζεις τον καπνό από τα ρουθούνια και τον παρατηρείς να απομακρύνεται και τελικά να διαλύεται. Τα χείλια σου τραβιούνται σε ένα μικρό χαμόγελο.
                                                                               Φωτ: Ζαγοροχώρια-Κήποι 2012

Και τότε ξυπνούσαν μέσα τους οι φιλόσοφοι την νύχτας. Γονείς (!) για πάρτε μάτι τα έφηβα παιδιά σας να μένουν άγρυπνα με όλες αυτές τις φιλοσοφικές συζητήσεις του μεταμεσονυκτίου. Που είστε τώρα άραγε; Μάλλον μέσα στο μυαλό τους.

"Άσε κάτω την μπύρα!"
"Σβήσε το τσιγάρο!"
"Πάνε για ύπνο σιγά σιγά!"

Και οι έφηβοι με την σειρά τους γελάνε ειρωνικά και κατεβάζουν άλλη μια γουλιά. Καλύτερα έτσι, μόνο έτσι θα μάθουν τον πραγματικό κόσμο πιστεύουν. Ίσως να έχουν και δίκιο τελικά.

Ρουφάς άλλη μια τζούρα ενώ νιώθεις τους μύες σου να χαλαρώνουν ολοένα και περισσότερο. Βγάζεις τον καπνό από το στόμα και ξαπλώνεις προς τα πίσω. Διαύγεια. Σαν να σου φαίνονται όλα λίγο πιο ποιητικά τώρα. Σαν να σου αρέσει η όλη ατμόσφαιρα τελικά.

Κεράκια στο τραπέζι, στη βιβλιοθήκη, στο πάτωμα. Ξαπλώνεις στο κρεβάτι και χαμογελάς παιχνιδιάρικα προς το μέρος μου. Το όλο σκηνικό θυμίζει ταινία μάλλον. Τώρα πια οι φιλόσοφοι της νύχτας έχουν χαθεί μέσα στα φιλιά και τις αγκαλιές. Τώρα πια λίγα πράγματα έχουν σημασία.


2 σχόλια:

 1. Γονείς, για κοιτάξτε πως ζουν οι φιλόσοφοι-έφηβοι-της νύχτας. Για προσπαθήστε να τους μάθετε.
  Να τους νιώσετε-ίσως-
  Ό,τι περιγράφεις με εκφράζει απόλυτα:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να μας νιώσουν; Δύσκολα τα πράγματα κατά την γνώμη μου, μάλλον ξεχάσανε πως υπήρξαν οι ίδιοι έφηβοι.

  Χαίρομαι που εκφράζεσαι μέσα από το κείμενο μου :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή